Auto jahutussüsteemi struktuur ja ringlus

- 2021-08-31-

Jahutussüsteemringlus
Thejahutussüsteemauto mootoril on sundringlusvesijahutussüsteemst veepumpa kasutatakse jahutusvedeliku rõhu tõstmiseks ja jahutusvedeliku mootoris ringlema sundimiseks. Jahutussüsteem koosneb peamiselt veepumbast, radiaatorist, jahutusventilaatorist, kompenseerivast veepaagist, termostaadist, veesärgist mootori korpuses ja silindripeast ning abiseadmetest.


Struktuur jaoksauto jahutussüsteem.

Kogu jahutussüsteemis on jahutusaineks jahutusvedelik ja põhiosadeks on termostaat, veepump, veepumba rihm, radiaator, jahutusventilaator, veetemperatuuri andur, vedeliku paak ja kütteseade (sarnaselt radiaatoriga).
1. Jahutusvedelik
Jahutusvedelik, tuntud ka kui antifriis, on vedelik, mis koosneb antifriisi lisanditest, metallide korrosiooni tõkestavatest lisanditest ja veest. See vajab külmumisvastast, korrosioonivastast, soojusjuhtivust ja mitteriknevaid omadusi. Põhikomponendina kasutatakse sageli etüleenglükooli, millele lisandub korrosioonivastane ja vesi antifriis.

2. Termostaat

Kui tutvustadajahutustsükkel, on näha, et termostaat otsustab, kas läbida "külmtsükkel" või "tavaline tsükkel". Termostaat avaneb pärast 80 ℃ ja avanemine on maksimaalne 95 ℃ juures. Kui termostaati ei saa sulgeda, läheb tsükkel algusest peale "normaalsesse tsüklisse", mille tulemuseks on see, et mootor ei saavuta või ei suuda võimalikult kiiresti normaalset temperatuuri saavutada. Termostaati ei saa paindlikult avada ega avada, mistõttu jahutusvedelik ei saa radiaatorist läbi ringelda, mille tulemuseks on ülemäärane temperatuur või normaalne, kui see on kõrge. Kui termostaati ei saa avada, mille tulemuseks on ülekuumenemine, on radiaatori ülemise ja alumise veetoru temperatuur ja rõhk erinev.
3. Veepump
Veepumba ülesanne on survestada jahutusvedelikku ja tagada selle ringlusjahutussüsteem. Veepumba rike on tavaliselt põhjustatud veetihendi kahjustusest, mille tagajärjeks on vedeliku leke, ebanormaalne pöörlemine või lekkeprobleemidest tingitud heli. Mootori ülekuumenemise korral tuleb esimese asjana tähelepanu pöörata veepumba rihmale ning kontrollida, kas rihm pole katki või lahti.

4. Radiaator

Kui mootor töötab,jahutusvedelik voolabradiaatori südamikus ja õhk liigub radiaatori südamikust väljapoole. Kuum jahutusvedelik muutub külmaks soojuse õhku hajumise tõttu. Teine oluline väike osa radiaatoril on radiaatori kork, mida on lihtne ignoreerida. Temperatuuri muutudes jahutusvedelik "paisub kuumaga ja tõmbub külmaga kokku" ning radiaatori siserõhk suureneb jahutusvedeliku paisumise tõttu. Kui siserõhk jõuab teatud väärtuseni, avaneb radiaatori kork ja jahutusvedelik voolab akumulaatorisse; Kui temperatuur langeb, voolab jahutusvedelik tagasi radiaatorisse. Kui jahutusvedelik reservuaaris ei vähene, kuid radiaatori tase väheneb, siis radiaatori kork ei tööta!
5.Jahutusventilaator
Tavalise sõidu ajal piisab suurest õhuvoolust soojuse hajutamiseks ja ventilaator üldiselt sel ajal ei tööta; Kui aga töötab aeglasel kiirusel ja paigal, võib ventilaator pöörleda, et aidata radiaatoril soojust hajutada. Ventilaatori käivitumist juhib veetemperatuuri andur.
6.Vee temperatuuriandur
Vee temperatuuriandur on tegelikult temperatuuri lüliti. Kui mootori sisselaskevee temperatuur ületab 90 ℃, ühendab veetemperatuuri andur ventilaatori ahela. Kui tsirkulatsioon on normaalne ja ventilaator ei pöörle temperatuuri tõustes, tuleb kontrollida vee temperatuuriandurit ja ventilaatorit ennast.
7. Aku:
Vedelikupaagi ülesanne on täiendada jahutusvedelikku ja puhverdada "soojuspaisumise ja külma kokkutõmbumise" muutust, seega ärge täitke üle. Kui vedeliku paak on täiesti tühi, ei saa te paaki lihtsalt vedelikku lisada. Vedeliku taseme kontrollimiseks ja jahutusvedeliku lisamiseks peate avama radiaatori korgi, vastasel juhul kaotab vedeliku paak oma funktsiooni.
8. Kütteseade:

Kütteseade on autos. Üldiselt pole probleemi. Tsükli tutvustusest on näha, et seda tsüklit termostaat ei juhi, seega lülitage soojendus sisse, kui auto on külm. Sellel tsüklil on mootori temperatuuri tõusule veidi hilinenud mõju, kuid mõju on tõesti väike. Mootori temperatuuri tõstmiseks pole vaja inimesi külmutada. Ka selle tsükli omaduste tõttu aitab mootori ülekuumenemise korral akna avamine ja kütte maksimumini keeramine mootorit jahutada.