Mis täpselt on jahutusahel?

- 2021-12-23-





Mis täpselt on ajahutusring?

 
A jahutusringon sõiduki mehhanism, mis on loodud kaitsma kõiki mootori termiliselt pingestatud piirkondi kahjustamise eest. Sõidukite käitamiseks vajalik sisepõlemine toodab olulist soojust ja jahutusringis ringlev jahutusvedelik hajutab selle soojuse, et tagada mootoris püsiv mootoritemperatuur.

Jahutusringi põhiülesanne on tagada, et mootor töötaks optimaalsel töötemperatuuril. Kui äärmuslikud kõrged temperatuurid võivad põhjustada mootoriplokkide ülekuumenemist, kinnikiilumist ja pragunemist, siis külm mootor võib põhjustada kulunud komponente, rohkem saasteaineid ja vähem tõhusat mootorit.

 

Jahutusringkomponendid


Jahutusringi põhikomponent on veepump; vastutab jahutusvedeliku ringluse aktiveerimise eest kogu vooluringis. Muud põhikomponendid hõlmavad radiaatorit; vastutab soojuse ülekandmise eest sees olevast vedelikust välisõhku ja termostaati; mis tagab vedeliku õige temperatuuri, blokeerides või avades läbipääsu.

Koos eelnevalt mainitud elementidega hoiavad temperatuuri ohutusstandardites ja tõhusalt ka muud komponendid, nagu külmutuskorgid, jahutusventilaatorid, peatihendid, voolikud ja ülevoolupaak.