Auto pidurisüsteemi hooldus

- 2022-02-18-

Hoolduspidurisüsteem

Pidurisüsteemon autosõidu ohutuse seisukohalt väga oluline. Pidurisüsteemi hooldust juhid aga sageli ignoreerivad. Pidurisüsteem ei tööta normaalselt enne, kui see on remonditud. Tõenäoliselt põhjustab see ootamatu rikke tõttu piduri rikke, mille tagajärjeks on suur katastroof. Seetõttu saab pidurisüsteemi normaalse töö ja sõiduohutuse tagada ainult regulaarne pidurisüsteemi hooldus. Sõiduautode ja väikeveokite pidurisüsteem kasutab pidurdusjõu edastamiseks peamiselt piduriõli. Sõltumata mistahes pidurisüsteemist lõpetab pidurdusefekti lõpuks piduriklots (ketas) või piduriklots (trummel). Seetõttu kontrollige regulaarselt piduriklotside või piduriklotside paksust.

Millalpidurisüsteemavastatakse, et selle paksus on tootja määratud minimaalse paksuse lähedal või sellest väiksem, tuleb see viivitamatult välja vahetada. Piduriklotside kontrollimise ajal kontrollige piduriketta või piduritrumli kulumist. Kui kontaktpinnal on mõlke, tuleb optilist ketast või trumlit õigeaegselt kontrollida, et tagada kontaktpind piduriklotsiga ja parandada pidurdusjõudu.

Õlipiduriga sõidukite puhul kontrollige enne sõitmist piduriõli taset. Kui õlitase langeb, kontrollige kohe, kas piduriõli kontuuris ei ole leket. Kuna piduriõli imab õhust niiskust, läheb see pika aja jooksul üles. Vahetage piduriõli regulaarselt vastavalt tootja eeskirjadele. Parim on seda vahetada kord aastas.