Sidurisüsteemi komponendid

- 2024-05-30-

Thesidurisüsteem, auto jõuülekande põhikomponendina, omab struktuuri ja tööpõhimõtet, mida saab lühidalt kirjeldada järgmiselt:

Esiteks on sidurisüsteemil aktiivne osa, mis on selle jõuallikas. Aktiivne osa sisaldab hooratast, siduri surveplaati ja siduri katet. Hooratas on tihedalt ühendatud mootori väntvõlliga ja vastutab mootori genereeritud võimsuse vastuvõtmise eest. Siduri surveplaat ja siduri kate on poltidega kokku kinnitatud, et moodustada stabiilne konstruktsioon, et tagada jõu stabiilne ülekandmine.

Järgmiseks on käitatav osa toiteallika otssidurisüsteem. See koosneb käitavast plaadist ja veovõllist (või jõuülekande sisendvõllist). Kui aktiivse osa võimsus kantakse hõõrdumise kaudu edasi käitatavale plaadile, paneb ajami plaat veovõlli pöörlema ​​ja seejärel edastab jõu ülekandele, et saavutada sõiduki juhtimine.

Selleks, et tagada võimsuse stabiilne ülekandmine aktiivse osa ja käitatava osa vahel, on vaja ka kinnitusmehhanismi. See mehhanism koosneb peamiselt kinnitusvedrust, mis võib olla membraanvedru või spiraalvedru. Need vedrud pöörlevad koos aktiivse osaga ja toetuvad sidurikaanele, et suruda surveplaat tihedalt vastu hooratast. Nii saab jõuülekande järjepidevuse ja stabiilsuse tagamiseks hooratta ja surveplaadi vahelise käitatava plaadi tugevalt kinni kinnitada.

Lõpuks,sidurisüsteemon ka töömehhanism eraldamise ja kaasamise juhtimiseks. See mehhanism sisaldab selliseid komponente nagu siduripedaal, vabastushoob, vabastushark, vabastuslaager, vabastushülss ja tagastusvedru. Kui juht astub siduripedaalile, eraldavad need komponendid koos surveplaadi hoorattast, katkestades sellega jõuülekande mootori ja käigukasti vahel. Kui juht vabastab siduripedaali, surub tagasitõmbevedru hooratta surveplaadi tagasi, et saavutada jõu taasülekanne.

Kokkuvõtteks võib öelda, et sidurisüsteem tagab oma erinevate komponentide koordineeritud töö kaudu jõuülekande ja väljalülituse mootori ja käigukasti vahel, võimaldades autol saavutada sujuvaid käivitus-, käiguvahetus- ja parkimistoiminguid.