Kuidas sidurisüsteemi hooldada?

- 2024-06-28-

Hooldussidurisüsteemon auto normaalse töö tagamise ja siduri kasutusea pikendamise võti. Mõned konkreetsed hooldusmeetodid, mida saab kasutada, on järgmised.

1. Vabastuslaagri hooldus:

Sidurisüsteemi vabastuslaagrite pikaajalise kokkupuute ja halbade määrimistingimuste tõttu on soovitatav hooldust teostada iga 300 kuni 500 töötunni järel. Eemaldage vabastuslaager ja puhastage seda diislikütusega, et tagada selle paindlik pöörlemine. Seejärel pange see võiga täidetud anumasse ja kuumutage, kuni või täielikult laagrisse tungib, ning eemaldage see pärast jahutamist ja tahkumist.

2. Spiraalse kaldpinna määrimine. Puhastage laagrikaane eraldusküüs ja spiraalfaasi sageli ning määrige need õli või võiga. Tilgutage õli eraldusküünise väikesesse õliavasse, et määrida eraldusküünis ja eralduskäepesa.

3. Hõõrdeplaatide ja muude komponentide puhastamine: kui hõõrdeplaat, aktiivplaat ja siduri surveplaatsidurisüsteemon õli või roostega määrdunud, tuleks need õigeaegselt eemaldada või puhastada. Puhastage bensiini või petrooleumiga, kuivatage ja seejärel paigaldage.

4. Kandke peale võid. Pärast siduri laagri puhastamist või vahetamist kandke peale sobiv kogus võid. Pange tähele, et tolmukatte üks külg peaks olema suunatud siduri poole, et vältida õli voolamist sidurisse ja libisemist.

5. Reguleerige siduri töömehhanismi: reguleerige regulaarselt siduri töömehhanismi, eemaldage mustus ja pingutage kõik ühenduspoldid. Määrige siduripedaali võlli vastavalt vajadusele.

6. Millal hõõrdeplaati vahetada: kui ülevaatuse käigus avastatakse hõõrdeplaadil needipead, praod, purunemised, suure pindalaga põletused jne või iga hõõrdeplaadi kulumispaksus on alla 3,4 mm, uus hõõrdeplaat tuleks õigel ajal välja vahetada.

7. Muud ettevaatusabinõud: Astuge sidurile vähem, et vältida siduri libisemist ja siduriplaadi põlemist. Thesidurisüsteemtuleb enne paigaldamist puhastada, et eemaldada roostevastane rasv ja praht.